На 3 май 2018 г. в залата на Художествена галерия „Проф. М. Върбанов” към Исторически музей-Оряхово беше представена пътуващата фотоизложба „Славната Бдинска дивизия”, изготвена от Държавен архив-Враца. Експозицията включва 17 табла със снимки, проследяващи бойния път на дивизията по време на Първата световна война. Тя представя за първи път снимки от личния албум на ген. Христо Рачев, командир на Шеста пехотна Бдинска дивизия през Първата световна война. Включени са и материали от фотоалбума, изготвен в дар на ген. Никола Жеков, главнокомандващ на българските войски. Изложбата беше представена във Враца, Видин, Добрич, Белоградчик и др. Поводът за гостуването в Оряхово е фактът, че в Шеста Бдинска дивизия влиза и оряховският 36-ти пехотен полк.

Исторически музей-Оряхово се включи в честванията през 2016 и 2017 г. Тази година акцентът е върху Дойранската епопея. Като допълнение към фотоизложбата са представени и три експозиционни табла, разкриващи връзката на Оряховския край със събитията при Дойран. Включена е информация за загиналия там Яким Драганов Войков от с. Горни Вадин, както и за наградените с ордени за участието си в Дойранската епопея Крачун Опрешанов Радулов и Къно Цветков Ярчовски от с. Остров и Петър Иванов Сивов от с. Галово.

Официален гост на откриването беше майор Радослав Божинов, председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и председател на Инициативен комитет за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война. Той представи фотоизложбата и разказа интересни факти от историята на Бдинската дивизия. На откриването присъстваха кметът на Община Оряхово г-н Росен Добрев, общинският съветник г-н Кирил Опров, представители на културни институции, включително читалищата в с. Селановци и с. Остров, учители, граждани на Оряхово. Специални гости бяха децата от подготвителна група „Мечо Пух” на ЦДГ „Дружба” и учениците от ІХ А клас на СУ „Хр. Ботев” с учителката им по история г-жа Шенай Амиш.